Rijschool Gooi
Rijschool Laren.   06- 316 81 417   Rijschool voor Laren.
Home    Ervaringen    Theorie    Praktijk    17 jaar    Info    Prijzen    CBR    Automaat    Nieuws

 Zal ik voor een automaat gaan ?
Rijles met een automaat lesauto kan ook bij Rijschool Gooi.
Er is een Citroen C5 die zelf op en terug schakelt zodat je daar geen omkijken naar hebt. Dat maakt het autorijden nog luxer en prettiger.
aren

 Rijden zonder rijbewijs / met pa of ma ?
Is onverzekerd (WAM art. 2). Bij controle, schade of letsel kan dat een hoge boete of loonbeslag opleveren. Het illegaal lesgeven mag ook niet. Je leert dan vaak ook de verkeerde dingen en het valt op.

 Hoe gaat 't in z'n werk ?
Neem tijdens de rijlessen een identiteitsbewijs mee. Draag soepele schoenen met vlakke zool. Agenda mee. Als er geen pakket-tegoed is, contant afrekenen in de les. Het hele tegoed kan ingezet worden voor de lessen.

 Is een grote autorijschool beter ?
Niet automatisch. Daar wordt ook vaak gewoon door franchise-nemers gewerkt. En kan je te maken krijgen met hoge prijzen, starre afbel- voorwaarden en onervaren stagiaires. Het blijft altijd de individuele rij-instructeur die je bij je rijbewijs brengt. Juist de kleinere autorijschool kan je vaak veel meer persoonlijke service bieden.

 
Bij het BNOR op examen; hoe gaat dat ?
Er zijn elk jaar landelijk 25.000 mensen (7% van het totaal) die hun CBR-examen voor een 4e keer binnen 5 jaar niet halen. Dan wordt er daarna afgereden met iemand van het Buro Nader Onderzoek Rijvaardigheid. Dit start dan vanaf het Bastion hotel op de Struikheiweg 3 in Bussum na een wat langer voorgesprek. Er is zo meer tijd voor de kandidaten. Zo'n adviseur probeert je wat beter te leren kennen en je extra op je gemak te stellen. Tijdens de rit naar bv. Laren e.o. mogen er ook tussendoor wat korte pauzes gehouden worden. Je moet echter wel gewoon alle vaardigheden kunnen laten zien. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om meteen faalangstexamen te doen. Bij Rijschool Mike hebben we hier enkel ervaring mee als men elders al vaak gezakt is. Eigen cursisten slagen allemaal de 1e of 2e keer.

 Tracking; inzicht in je vorderingen
Er wordt regelmatig met jou gekeken naar wat je al zelfstandig kan. Zo weet je hoe ver je al gevorderd bent en wat je voldoende goed kan. Dit wordt ook op je leskaart genoteerd. laren

 Word ik thuis afgehaald en terug gebracht ?
Ja, maar andere adressen binnen 't Gooi zoals sportvereniging of werk zijn ook goed. Meld het wel even aan het begin van de rijles.

 Moet ik meteen de snelweg op ?

Nee hoor, de basisvaardigheden worden eerst beoefend op rustige locaties in bv. Laren waar door uitleg en oefenen al veel vertrouwen ontstaat. Bij meer gevorderde bestuurders wordt uiteraard aangesloten op reeds aanwezige kennis en vaardigheden.

 Mag ik meteen rijden nadat ik ben geslaagd ?
Nee, dat mag pas met het rijbewijs van het gemeentehuis op zak. Je kan de dag na je examen naar het gemeentehuis van bv. Laren met een recente en van voren genomen kleurenpasfoto en identiteitsbewijs. Vijf werkdagen later kan je dan je rijbewijs afhalen. Normale verstrekking kost ongeveer Euro 55,- (enkel pinnen). Voor Euro 40,- extra kan 't met spoed.

 Wat is het beginnersrijbewijs ?
Dit is het rijbewijs dat iedereen tegenwoordig haalt en die je bij 3 strafpunten kan kwijtraken. Als je je een beetje netjes gedraagt, zal dit echter niet zo gauw gebeuren.

 Welke verschillen zijn er in lesauto's ?
Auto's zijn allemaal ongeveer 1,75 meter breed, 4 meter lang en draaien binnen 11 meter rond. In woonwijken kan je elkaar dus altijd passeren. Parkeerplekken mag je tegenwoordig zelf uitzoeken, dus kies de ruimte. Dat mag ook helemaal aan het einde van een straat zijn. De meeste autorijscholen gebruiken moderne diesels. Dat rijdt ook het makkelijkste. Laren
06-316 81 417
whatsapp Bel, SMS of WhatsApp voor meer informatie.
Aub. geen acquisitie voor reclame of andere doelen.

Rijschool Gooi (Laren-page)
Rijschool voor de Gooi en Vechtstreek: Baarn, Blaricum, Bussum,
Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden en Soest
Algemene voorwaarden.