Rijschool Gooi
Rijschool Baarn.   06- 316 81 417   Rijschool Baarn.
Home    Ervaringen    Theorie    Praktijk    17 jaar    Info    Prijzen    CBR    Automaat    Nieuws

 Hoe gaat het huidige theorie-examen ?
Het theorie-examen bestaat uit twee gedeeltes: 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over de regels en borden. Het theorie-examen duurt ongeveer drie kwartier en de uitslag volgt direct.
Landelijk slaagt 50% voor de eerste keer. Je krijgt altijd een uitslagformulier mee waar achterop te zien is in welke onderwerpen de fouten zaten.

 Hoe gaat het nieuwe ITEC theorie-examen ?
Gooi: Baarn - ITEC = Interactief Theorie Examen Centrum.
Vanaf september 2014 veranderen de theorie-centra van het CBR. Met het bij het zelf reserveren gekregen nummer meldt je je tijdig aanwezig bij de aanmeldzuil op de examenlocatie. Met uitzondering van je ID-bewijs en het reserveringsnummer moeten al je spullen in een locker. Op het display in de wachtruimte wordt getoond dat je de ID-check en je tafelnummer kan krijgen bij de start-balie. Als er wat hulp nodig is, kan iemand van de info-balie die geven.
Iedereen krijgt voortaan een eigen serie ongeveer even moeilijke vragen via een touchscreen. De tijd per vraag mag zelf bepaald worden en met uitzondering van de gevaarherkenningsvragen wordt het mogelijk om naar een vraag terug te keren. Aan het einde wordt direct getoond of het behaald is en komen de fouten kort in beeld. De uitslag komt daarna nog via e-mail naar de kandidaat.
baarn

  Theorie-examen deel 1: gevaarherkenning
Baarn
Hierboven een dia uit de 25 nieuwe vragen over gevaarherkenning. Deze worden als eerste zonder geluid 8 sec. getoond. Ze zijn moeilijk, maar je mag er gelukkig 12 fout hebben. Tip: Is de snelheid 30 km/u of hoger richting een smal, druk, bochtig of onoverzichtelijk punt; kies voor remmen. Het kan smal zijn door geparkeerde vrachtwagens, fietsers of wegbelijning. Zie je een vrachtwagen in de binnenspiegel; kies dan voor gas los. Je eerste keuze is vaak juist.
Vanwege de vragen over gevaarherkenning doen veel mensen hun theorie-examen omstreeks hun 10e rijles.

 Theorie-examen deel 2: Verkeersregels en -borden
Je krijgt ook nog 40 andere vragen waar je er 5 fout van mag hebben. Hou bij de beantwoording hiervan ook art. 5 WVW in gedachten (geen gevaar of hinder op de weg veroorzaken). Kennis van de verkeersregels komt ook goed van pas bij het praktijkexamen doen bij het CBR.

 
Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen ?
Een geldig identiteitsbewijs en het bevestigingsnummer wat je krijgt tijdens je online theorie-aanvraag bij het CBR.

 Kan ik voor m'n 18e al theorie-examen doen ?
Ja, vanaf 1 november 2011 mag je vanaf 16 jaar theorie-examen doen.
Alle theoriecertificaten (ook reeds behaalde) zijn per 13 oktober 2011 anderhalf jaar geldig geworden. Met dit theoriecertificaat heb je dan toegang tot het CBR praktijkexamen voor het begeleid rijbewijs met je 17e verjaardag of het gewone rijbewijs met je 18e verjaardag.
Je kan dus met je 18e verjaardag praktijkexamen doen waar je vroeger op die leeftijd pas mocht beginnen met rijlessen!


CBR-ITEC-1-aanmelden CBR-ITEC-2-lockers CBR-ITEC-3-wandbord CBR-ITEC-4-detectiepoort CBR-ITEC-5-examenzaal CBR-ITEC-6-inloggen CBR-ITEC-7-controle


 Mag ik lessen zonder theorie-certificaat ?
Ja, dat mag vanaf 1 november 2011 vanaf 16,5 jaar voor het begeleid rijbewijs of vanaf 17 jaar voor het gewone rijbewijs. Om bij het CBR praktijkexamen te mogen doen, is er wel een geldig theorie-certificaat nodig.

 Welke theorie-boeken zal ik gebruiken ?
De theorie-boeken van uitgeverij Smit zijn de beste. Gebruik wel recente boeken omdat er bijna elk jaar wel wat wijzigingen in de regels zijn. Goede theorie-boeken zijn bij ons in de les in Baarn verkrijgbaar met korting.

 Voorbereiden theorie-examen
Zo'n 85% van de mensen gebruikt een theorieboek en vragenboek of CD-ROM om hun theorie-examen te kunnen halen. Door elke tweede dag enkele hoofdstukken te leren kun je hier in drie weken vaak wel doorheen komen.

 Hoe vraag ik een theorie-examen aan ?
Op de website van het CBR kun je tegenwoordig zelf een reservering maken voor het theorie-examen voor de personenauto (categorie B) en online betalen.
Zo kan je een voor jou geschikte dag en plaats kiezen.

 Ontwikkelingen theorie-examen
Per 13 oktober 2011 zijn alle theoriecertificaten 1,5 jaar geldig geworden door de invoering van het Begeleid Rijden.

 
Waar kan er theorie-examen gedaan worden ?
Er zijn 30 theorie-centra in Nederland. De meeste mensen uit 't Gooi (o.a. Baarn) kiezen voor Amsterdam-West (Naritaweg 150), Leusden (Fokkerstraat 21) of Utrecht (Mississippidreef 151a).

06-316 81 417
whatsapp Bel, SMS of WhatsApp voor meer informatie.
Aub. geen acquisitie voor reclame of andere doelen.

Rijschool Gooi (Baarn-page)
Rijschool voor de Gooi en Vechtstreek: Baarn, Blaricum, Bussum,
Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden en Soest.
Algemene voorwaarden